Our Recent Posts

Tags

No tags yet.

Necrolog / Constantin Borcea


Fratele Constantin Borcea sa născut la data de 20 Septembrie 1938, în comuna starchiojd județul prahova, intro familie de credinta ortodoxa. Părinți lui pe nume de Ion și Ana Borcea, a avut 5 copii, el fiind al cincea copil, după Coralia, Ecaterina, Ion și Pelaghia, frații lui din care ultimi doi sunt încă în viata. A cunoscut al doilea război mondial, a trecut prin lipsuri și saracie, lucru care la marcat toată viața. Copilăria lui a fost păstorit oilor vara și iarna în munții Siriului, împreună cu sora lui mai mica Pelaghia. Pastoritul oilor in muntii Siriuluiimpreuna cu sora lui , a fost o experia deosebita....e la varsta e 10-12 ani a fost trimis in munti departe de casa, unde era decat o mica cabina-odaie construita din lemn- sa ingrijeasca oile. Li se aducea periodic mancare si iarna de multe ori iarna trebuia a portionalizeze hrana ca sa le ajung mai mult. Erau tot timpul singuri acolo în munți , și nu de puține ori ursul or lupul venea la oi...iar ei erau pline de frica....era o paguba de neiertat sa piardă o oaie, tatăl lor era un om foarte aspru! La varsta de 18 ani la cunoscut pe Dumnezeu, prin îndrumarea fraților Vizireanu ce îi erau vecini și prieteni. Dragostea fata de Dumnezeu nu la despărțit de biserica în ciuda prigoanei din partea tatălui rămânând statornic lângă Domnul. La 23 de ani sa căsătorit cu Milica Morarescu care ia fost o soție foarte credincioasa fiind alături de el toată viata. A locuit până în anul 1975 în comuna Aricestii-Rahtivani județul Prahova unde li sa născut cei doi copii Ion și Anisoara. Se muta în interes de serviciu în orașul Vălenii de Munte unde înființează o secție de monumente funerare fiind maestru sculptor în granit și marmura, loc de munca ce la avut în mare parte a vieții sale. Din anul 1982 împreună cu cel ce avea sa îi devină cuscru mai târziu, fratele Fanel Jumarea, a deschis prima biserica penticostală în orașul Vălenii de Munte, astăzi biserica Maranata.

În 1995, în luna Februarie, a venit la nunta lui Anisoara și Sorin Mehedinți în Chicago. Apoi se muta în Arizona în 2001 și rămâne în USA unde mai târziu devine cetățean. Prin plecarea lui lasa în urmă cei doi copii Ion si Anisoara, 6 nepoti, 4 din partea lui Ion și Liliana Borcea, David, Noemi, Marta, și Flavia, și doi din partea lui Anisoara și Sorin Mehedinti-, David și Emily. Deasemenea lasă în urmă 9 strănepoți, Aubrey, Astin, Brooke, Avrey, Brody, Brexton, copii lui David si Tiffany Borcea, Cheza, fetița lui Marta și Serban, Aria și Lialah, copii lui Flavia și Aron Carver. A slujit în lucrarea Domnului ca și conducător în biserica locala din Vălenii de Munte, apoi ca diacon in biserica Ghetimani, Chicago, și ulterior ca Presbiter la bisericile Maranata și Philadelphia din Arizona. A fost dedicat ajutorării saracilor, a iubit rugaciunea, vizitarea bolnavilor și ridicarea celor cazuti. A fost un slujitor plin de pasiune pentru Domnul, a iubit lucrarea Duhului Sfânt, și a condus la Dumnezeu multe suflete. Domnul a făcut multe vizibile minuni în viata lui fiind vindecat de mai multe ori și ridicat de pe pat de moarte. În 1997 a avut ciroza și a suferit imobilizat în pat pentru lung timp, o luna de zile nu a putut manca nimic. Când toți se pregăteau de imormantare Domnul a vorbit prin vasele sale și l-a ridicat insanatosindu-l complet în ciuda doctorilor ce au dat un diagnostic terminal. La vârsta de 67 de ani a învățat sa conducă și obține drive-licence-ul in Arizona.A dorit mult sa aibă libertatea de a vizita frații și fie nelipsit de la slujbele bisericesti.

În Mai 2013 sănătatea sa a devenit precara în urma unei suferințe cu plămâni. În Februarie 2014 a avut un stop cardiac în urma unei come datorata unei infecții pulmonare. Este readus la viață și ajutat de lifesupport machine timp de un an de zile în care a fost hrănit artificial. În septembrie 2015 vine acasă și se reabilitează. În aprilie 2016 în urma unei infecții ajunge din nou în spital apoi în diferite centre de reabilitare pentru o îngrijire speciala. În iunie 2016 și May 2017 merge pentru un timp la fiul sau în SD după care se muta cu domiciliul în statul WA, orașul Bellevue. Aici sta intro casa de bătrâni pana în decembrie 2018 , apoi simțindu-se mai bine merge acasă. În ultimi le 5 luni sa bucurat sa fie acasă alături de soția lui. Este dus e urgenta la spital pe 12 mai cu probleme respiratorii la care doctori sunt limitați e a mai face ceva.intra în come în data de 23 mai dimineață, și pleacă în veșnicie la ora 11.50pm. Fratele Constantin Borcea a fost un om devotat lui Dumnezeu, un exemplu al credintei, fratiei, și ajutorării semenilor. II plăcea sa strângă frații la părtași și mese de dragoste. A fost un tata iubitor, a iubit copii, nepotii, și strănepoți, și ia suportat cu tot e îi stătea în putință. Lipsa lui va fi vizibila în viatile noastre , ne vor lipsi rugăciunile lui, ... știm ca Dumnezeu va continua sa ne fie tata aici pa pământ câți în ceruri. ȘTIM CA NE VOM ÎNTÂLNILNI ÎN VEȘNICIE, !!!

#Necrolog #Borcea #Constantin

Contact / Legătură

Follow / Urmează-ne

  • YouTube - Black Circle

©2018 PHILADELPHIA ROMANIAN CHURCH OF GOD